Friday, December 11, 2009

it's sad.....Al-Fatihah.....

Berita kemalangan

Hm....semalam kami dikejutkan dengan berita kemalangan kenalan kepada adik kandung aku, angah. Memang angah sangat terkejut dengan berita ini, begitu juga kami sekeluarga. Angah sepatutnya mengiringi pengantin lelaki, bersama-sama ke majlis akad nikah sebagai jurugambar. 4 orang meninggal dalam kemalangan tersebut. Ayah, mak, pengantin lelaki dan jurugambar yang juga jirannya. Masa ni memang tidak tahu siapa jirannya tersebut.

Menambahkan kesyahduan lagi, apa bila aku menonton berita jam 8 di TV3 malam tadi, rupanya jirannya adalah adik angkat aku. MOHD FARHAN BIN MUSA. Ya Tuhan....memang aku terkejut sangat2...patutlah ayah kata masa kat rumah mayat petang semalam ramai polis..sesak di sana. Al-Fatihah untuk semua.

Sepatutnya adik kandung aku yang jadi jurgambar majlis pernikahan kawan dia tu tapi adik kandung aku ni ada hal lain...makanya, tak sangka pula berganti dengan adik angkat aku yang mcm adik aku juga....ya Tuhan.........tak tahu aku nak gambarkan situasi macam ini....

Maafkan akak Farhan...awak asyik ajak akak keluar makan, awak minta belanja makan KFC tapi akak asyik dengan alasan malas nak keluar dan sibuk dengan persiapan pertunangan. Kita dah janjikan nak keluar makan lepas akak bertunang. Farhan......moga awak tenang di sana. Akak memang sangat terkejut dengan berita ini.....sangat sedih....esok akak akan bertunang..awak tak ada...awak janji nak datang kan.....tapi semua ini sudah ditakdirkan...hmm....it's sad.......((AL-FATIHAH))

No comments: