Saturday, October 3, 2009

Open House untuk pelajar SK BEKENU!~

Tanggal 3 Oktober 2009 (Sabtu), i and the geng (kak maz n Ilah) telah bekerjasama untuk mengadakan rumah terbuka untuk para pelajar kami. Sebanyak 6 kelas yang telah kami war-warkan tentang hal ini dan tak kisah juga kalau ada tetamu lain nak datang.

Cikgu dah pesan datang pukul 10..tapi ada juga datang awal. Amboii Basri...930pagi dah terpacak kat umah cikgu ni..apa cerita ni Basri...

Lepas pukul 10 je, mula la tetamu kecil ini memenuhi ruangan rumah sewa kami yg tak seberapa ni. Ya Tuhan, comel-comel mereka ni.

Menu kami, bihun sup, nasi impit, kuah kacang, kentang grg, keropok grg, kuih raya yang pelbagai, air special cikgu Intan dan lain-lain makanan sampingan. Harap semuanya berpuas hati la ye. Mana yang kurang tu lain kali kami perbaiki.

Mari kita lihat aksi mereka...

Ini adalah trip pertama...

Hehe..penuh dah ni...cikgu Maz kelek botol gula2??

Pelajar tahun 4C...
makan jangan tak makan...tak abis cikgu marah nanti!~


Ni antara pelajar pemalu tapi bijak...Harap2 u all dapat 5A nanti UPSR ya..

Iswan dan kamera mahalnya!~

Pelajar tahun 1C
Dari kiri..Nada, Dareen, Farah dan Mimi..
Ai mimi ni la sehari suntuk duduk umah kami. Malam baru i hantar dia pulang. Mak ayahnya ada tutorial OUM. Tapi i suka je melayan budak2 ni. So tak ada hal la...

Farid, adik dan Basri.
3 beradik ni memang awal sampai..sabo je la..


Sofizam dan Azmi.
Tgk mata Azmi...mcm tak boleh buka je..
mmg mata stail mcm ni budak ni..penat tgk mata dia..hihi!`

Dareen dan Nazarina
Tahun 1

Nak balik?? gambo dulu yeee!~



Lambat sikit ayu dan Fazlin sampai...


Muka mereka semacam je kan..
3 beradik + sepupu (Nazarina)


Athirah dan akaknya..
Putih melepak Athirah ni...geram tgk dia..

Beraya ke rumah Cikgu Anisah!~



Depan rumah Cikgu Azren..
Nampak tak Qistina tu....uhuhu!~


Alhamdulillah semua berjalan lancar. Majlis rumah terbuka kami ni cukup makanan. Biasa lah kan budak2 makan pelbagai gaya..ada yg pandai jaga, tertib, beradab, ada yang sembarang je. Hihi....tak apalah. Terima kasih kepada tetamu2 kecil yang sudi datang memeriahkan suasana. Lain tahun ada rezeki kita jumpa lagi ya dalam maslis mcm ni...insya Allah!~...daaaa.....

2 comments:

PuTera @j Sri KenYalanG said...

wahhhhh...mcm best je...hehehe...

erwan bahit said...

Aslkm..kirim salam dekat cikgu rahmat