Wednesday, June 10, 2009

Template baru...sila komen...

Apa pendapat anda tentang template baru saya ni? Sebelum ni saya menggunakan latar belakang yang gelap dan ramai kawan yang mengatakan ia menakutkan lah dan kurang bersesuaian. Hihihi..makanya saya telah mendapat cara nak tukar template ni. Sila komen ya? Mana tahu anda ada idea yang lebih baik....TQ beb!

Oh ya...kalau korang yang ada blog ni nak tukar kan template korang..meh sini aku bgtau mcm mana...

1. Klik pada template percuma (kat capaian lain dalam blog aku ni...) atau klik sini.
2. Kemudian pilih la mana template yang korang suka. Muat turun (download)
3. Akan keluar paparan WinZip, klik pada title yang jenis XML Document. Kalau tak boleh buka, klik kiri pada title tu kemudian open with Microsoft Office FrontPage.
4. Copy semua HTML yang ada.
5. Pada blog korang, buka Edit HTML, dan replace dengan HTML yang baru ni. Klik Save.

Hehehe..macam tu je...lain-lain pandai lah korang adjust ye....

2 comments:

Bean Jinai said...

unik..!!

intan_has said...

i got problem nak buang advertise tu la...kalau tahu mcm mana nak hilang kan..leh gak share dengan saya..Maklum la template free, saya tak tahu nak buang part mana pada HTML nya..